19-01-07

Lekker gerookt op restaurant ...

... pffff ... kan er toch niet aan uit ... die mensen die de eerste weken van dit jaar door zitten drammen over het rookverbod in restaurants. Schatteke en ikzelf zijn geen rokers maar des te meer levensgenieters (dat hadden jullie ondertussen al begrepen vrees ik  ) en de momenten dat de smaak van een fijn gerecht of de geur van een lekkere wijn werd verpest door de rook van een sigaret zijn echt niet te tellen. En pas op ... ik ben dan niet de persoon die ooit aan een wel-roker geweigerd heeft om een sigaret te laten opsteken als hij dat vriendelijk vroeg, want zo'n mensen bestonden er ook. Maar er waren er helaas héél wat meer die niets vroegen en van sommige mensen was het niet eens roken maar uitroken wat ze deden ... Ik zou echt wel willen dat we hier als mensen onder elkaar uitgeraakt waren en dat we die regeltjes van de overheid niet nodig hadden maar de realiteit was helaas nefast voor de niet-rokers ...

1614651

Nee ... ik vrees dat er, dankzij die vele mensen, die niet de beleefdheid hadden om met een ander rekening te houden en die vaak de gezellige sfeer van een heerlijke maaltijd en glaasje wijn verpesten voor een ander, er maar één oplossing was ... het totale rookverbod. Dat restaurants daar onder lijden zal eerder te maken hebben met het feit dat het verbod helaas weer met een aantal uitzonderingen zit, waardoor mensen die roken nu wel vaker die andere gelegenheden opzoeken.

De redenering, die zovelen maken (rokers natuurlijk, zie ook de blog van http://sexinthecityofantwerp.skynetblogs.be/), dat we dan ook maar alcohol moeten verbieden lijkt natuurlijk nergens op. Als ik alcohol in mijn lijf giet dan blijft dat ook daar tot ik een tijd later naar het toilet ga en daar heeft nog niemand last van gehad (denk ik toch ???) ... de lucht, helaas, is van iedereen en de eerste roker die de techniek onder de knie krijgt om zijn luchtvervuiling rond zijn eigen hoofd te laten hangen mag van mij gerust aanschuiven aan mijn tafel. Hij krijgt van mij een lekker uitgebreid dineetje en de beste wijn ... Laat maar weten van zodra het lukt ... ik kijk er naar uit ... Ondertussen genieten schatteke en ikzelf terug ongehinderd van onze etentjes samen ... Voor ons maakt dit écht wel een verschil en met ons vele niet-rokers vermoed ik ...

See yaaahhh ...

11:22 Gepost door loveu2 in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** Ik ben ook een niet-roker en hoewel het roken al op vele plaatsen verboden is, lijken rokers er dikwijls geen rekening mee te houden. Ik vind het degoutant als mijn eten wordt verpest door een sigarettengeur. Mijn ogen beginnen te tranen en ik krijg een hoest van hier tot ginder. Rokers zullen er altijd zijn, maar de lucht is inderdaad van iedereen, dus hou dan ook rekening met niet-rokers (want ik heb zo'n vermoeden dat er straks nog in de krant gaat staan dat het verbieden van roken een vorm van discriminatie is, dan versta ik er niks meer van)

Gepost door: Sarah | 20-01-07

Rookverbod

Twee uur terug in België na een weldoende vakantie in Australie, werd ik misselijk. Lijkbleek moest ik noodgedwongen het bed in. De dokter zei me dat de algemene luchtvervuiling de boosdoener was.

Mag ik bij deze aan de betrokken ministers vragen om gevaarsborden te plaatsen in o.a. tunnels, haven- en industriegebieden met als opschrift "hier fietsen,wandelen,autorijden kan uw gezondheid ernstig schaden". Op alcoholische dranken een foto van een kapotte lever of een andere attractieve foto. Op elke zak friet en chips een sticker van een hart dat drijft in de verzadigde vetzuren of eventueel een cholesterolmeter die zijn limiet overschreden heeft. Kippen, varkens en koeien slikken rustig hun hormonenmaaltijd door. Een gezonde vis dan maar? Sorry, enkel nog visjes met toxische stoffen beschikbaar.

Ideeën zat me dunkt om voor iedereen op tijd en stond de gezondheidsvinger in de lucht te steken. Tja lieve mensen, je hoeft echt geen dokter te zijn om alle potentiële gevaren in kaart te brengen op gezondheidsvlak.

Volledig akkoord dat roken voor de rokers zelf en de leden binnen het gezin gezondheidsrisico's in houdt. Maar denken de passieve rokers nu echt dat ze kanker-, vaat- of hartziekten krijgen van een sigarettenluchtje tijdens hun maandelijks café- of restaurantbezoek? Tijdens de maaltijd roken hoort niet maar als het cognacje er aan komt mag ik dan a.u.b. er eentje opsteken?Nu dien ik buiten te gaan staan in de kou,trouwens ik heb mij omgeving al verwittigt dat ik veel ziek zal zijn de komende jaren en dat zal niet van de nicotine zijn maar van mijn sigaret te moeten oproken in de striemende regen of in de welgekende rukwinden. Het restaurant verdient aan mij nu nog enkel de hoofdmaaltijd. De aperitief en den aprés neem ik wel in een gezellig café.

Aan alle rokers en niet rokers heb respect voor elkaar maak er geen hetze van! Aan alle zelfstandigen zorg dat er lekkere (privé-?) rookrestaurants komen; een gat in de markt hoor!

No worries mate!

Iemand die 5j gestopt was met roken en stom is herbegonnen.

Gepost door: wim | 26-01-07

De commentaren zijn gesloten.